Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μάθε τις βασικές ιδιότητες κάθε ελαίου για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύετρα στις ανάγκες του δέρματός σου για ενυδάτωση μετά τις διακοπές και σύσφιξη.

Αμυγδαλέλαιο
Παράγεται από αμύγδαλα που υποβάλλονται σε καθαρισμό και θρυμματισμό, προκειμένου να αποκτήσουν μορφή πούδρας. Στη συνέχεια, η τελευταία υποβάλλεται σε ψυχρή συμπίεση και από το φιλτράρισμά της εκχυλίζεται το αμυγδαλέλαιο. Είναι άχρωμο, άοσμο και μη τοξικό, ενώ διαθέτει μαλακτικές ιδιότητες που αφήνουν μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα.
Βουτυρόσπερμο
Xάρη στις υδατικές του ιδιότητες, αυτό το φυσικό λίπος, που αντλείται από τον καρπό του αφρικάνικου δέντρου Karite, χρησιμοποιείται ευρέως σε λοσιόν και γαλακτώματα σώματος. Προστατεύει την επιδερμίδα από την αφυδάτωση, αποκαθιστά την ελαστικότητά της και βελτιώνει την όψη της ξηρής επιδερμίδας.
Ελαιόλαδο
Περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία προσφέρουν αποτελεσματική προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, θρέφει την επιδερμίδα και της προσφέρει πιο λεία και φωτεινή όψη.
Έλαιο jojoba
Εκχύεται από τους σπόρους του θάμνου Simondia Chinensis, που φύεται στην έρημο. Μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού χωρίς να μπλοκάρει ολοκληρωτικά τη μεταφορά των υδρατμών και των αερίων, προσφέροντας ελαστικότητα και απαλότητα. Τρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει στην αποκατάσταση του φυσικού λιπιδικού της φραγμού, προσφέροντάς της τα βασικά λιπαρά οξέα.
Έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου
Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία απορρόφηση του από την επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα τριγλυκερίδιο που αποτελείται κατά 75% από ολεϊκό οξύ, κατά 20% από λινολεϊκό οξύ και κατά 15% από ακόρεστα λιπαρά οξέα εστεροποιημένα, με γλυκερίνη – είναι παρόμοιο με το έλαιο από αβοκάντο και το σησαμέλαιο. Έχει αποδειχθεί η υψηλή συνάφειά του με την επιδερμίδα. Το έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου υδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα διατηρεί τη φωτεινότητα και την ελαστικότητά της.
Έλαιο από αβοκάντο
Μαλακτικό συστατικό, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, το οποίο εκχυλίζεται από τον καρπό του γνωστού τροπικού δέντρου. Το έλαιο από αβοκάντο διαθέτει τις πιο ισχυρές υδατικές ιδιότητες από όλα τα έλαια που εκχυλίζονται από καρπούς. Επιπλέον, περιέχει αμινοξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, D και Ε καθώς και κάλιο. Συμβάλλει στην αποκατάσταση της φυσικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας.
Έλαιο από φύτρες καλαμποκιού
Οι φύτρες καλαμποκιού αποτελούν το ζωντανό τμήμα του σπόρου του καλαμποκιού και το έλαιό τους είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βασικά λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.
Έλαιο λεβάντας
Η ευαίσθητη γαλλική λεβάντα φυτρώνει σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, στα βουνά Provence. Το έλαιό της έχει θεραπευτικές, αντισηπτικές και ανακουφιστικές ιδιότητες. Η χρήση του είναι διαδεδομένη σε όλο το φάσμα περιποίησης της επιδερμίδας, από μπάνιο μέχρι εισπνοές και από μασάζ μέχρι την παραγωγή προϊόντων φροντίδας σώματος ή μαλλιών κ.λπ. Επιπλέον, είναι ένα θαυμάσιο θεραπευτικό κατά των εγκαυμάτων, για τσιμπήματα εντόμων αλλά και για φροντίδα κάθε λογής σημαδιών ή εκδορών που προκαλούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ καταπραΰνει αποτελεσματικά φουσκάλες και ουλές με μια απλή τοποθέτηση λίγων σταγόνων στο σημείο που παρουσιάζεται το πρόβλημα.
Σησαμέλαιο
Ένα εξευγενισμένο υδατικό έλαιο από τους καρπούς του σουσαμιού και χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας, καθώς απορροφάται εύκολα και χαρίζει διαπιστωμένα βελούδινη επιδερμίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου