Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΛΑΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όσο ο χειμώνας πλησιάζει και οι θερμοκρασίες μειώνονται, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη για την περιποίηση των χεριών.
• Πρόσφερε στα χέρια σου μια περιποίηση ομορφιάς
- Σε ένα μπολ με ζεστό νερό, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Βούτηξε τα χέρια σου για δέκα περίπου λεπτά. Μετά σκούπισε τα με μια μαλακή πετσέτα και άπλωσε ενυδατική κρέμα χεριών.
- Κάνε συχνά peeling. Είναι εύκολο και το μόνο που χρειάζεσαι είναι γάλα και 2-3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Σε ένα μπολ ανακατέψε το γάλα με το αλάτι και με το μείγμα κάνε μασάζ στα χέρια. Μετά ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και απλώστε μια κρέμα χεριών.
- Άπλωσε ένα παχύ στρώμα κρέμας στα χέρια σου πριν πας για ύπνο και φόρεσε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Το πρωί που θα ξυπνήσεις τα χέρια σου θα είναι απαλά σαν βελούδο.
• Πλύνε τα χέρια σου με χλιαρό και όχι ζεστό νερό για να μην αφυδατώνονται.
• Για τις δουλειές του σπιτιού αλλά και για τις άλλες ασχολίες όπως η κηπουρική, να φοράς πάντα γάντια με βαμβακερή επένδυση που δεν αφυδατώνουν τα χέρια.
• Για να χαλαρώνεις τα χέρια σου, παίξε με μια μαλακή μπάλα από καουτσούκ ή μια μπάλα του τένις. Είναι ένα πραγματικό θαύμα για κουρασμένα δάχτυλα και χέρια καθώς οι κινήσεις διεγείρουν τις αντανακλαστικές ζώνες των χεριών σου και τη ροή του αίματος, αναζωογονώντας ακόμα και τα πιο κουρασμένα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου