Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

2 σπιτικές συνταγές για τα χέρια σας…μόνο!!




Το συχνό πλύσιμο και οι ακραίες θερμοκρασίες, μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση στα χέρια μας, με αποτέλεσμα να ξεραθούν. Όταν τα χέρια ξεραίνονται γίνονται τραχιά, με κοκκινίλες και σκασίματα. Μερικές φορές δε αυτό, μπορεί να γίνει εκτός από άβολο και αντιαισθητικό, ακόμα και επώδυνο. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο τους χειμερινούς μήνες, που τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στα σκασίματα. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τα χέρια σας και να τα διατηρείται ενυδατωμένα, χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα, που μπορείτε να κάνετε μόνες στο σπίτι.

1. Ένας φθηνός τρόπος να ενυδατώσετε τα χέρια σας και να τα διατηρήσετε απαλά , είναι το αγνό ελαιόλαδο! Είναι πολύ αποτελεσματικό αφού βοηθάει στο να συγκρατηθεί η υγρασία του δέρματος γενικότερα , αλλά και ειδικότερα για τα σκασμένα χέρια.
Τρίψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο 1-2 φορές την ημέρα , αν είναι πολύ σκασμένα . Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ με ελαιόλαδο στα χέρια σας λίγο πριν κοιμηθείτε και να βάλετε βαμβακερά γάντια , έτσι ώστε και να μην λερώσετε και να μην απορροφηθεί το λάδι απ τα σκεπάσματα! Αφήνοντας το λάδι όλο βράδυ , επιτυγχάνεται καλύτερη ενυδάτωση.

Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ελαιόλαδου , τότε μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας. Εξίσου ενυδατικά, είναι το λάδι από καρύδα και το αμυγδαλέλαιο , τα οποία δρουν επίσης ενάντια στην αφυδάτωση και την ξηρότητα.


2. Πολύ καλή λύση, είναι και το βουτυροκακάο. Μια σπιτική συνταγή για να το κάνετε, είναι : 4 κ.σ. κερί μέλισσας, 4 κ.σ. βούτυρο κακάο και 4 κ.σ. αμυγδαλέλαιο. Αναμιγνύετε και μπορείτε να την τοποθετήστε απευθείας στα χέρια σας ! Το μίγμα αυτό διατηρείται στο ψυγείο για μήνες .


Έτσι θα έχετε πάντα απαλά και ενυδατωμένα χέρια , με συνταγές απ τα … χεράκια σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου