Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Οι μύκητες των νυχιών τα συμπτώματα και η θεραπεία τους




 nail-cure
Η μόλυνση των νυχιών από μύκητες επίσης γνωστή ως ονυχομυκητίαση ή nail fungus στην αγγλική ορολογία, είναι η πιο κοινή μορφή της tinea unguium. Το σώμα φιλοξενεί συνήθως μια ποικιλία από βακτήρια και μύκητες. Μερικοί από αυτούς είναι χρήσιμα για τον οργανισμό. Άλλοι μπορεί να πολλαπλασιάζονται γρήγορα και να δημιουργήσουν λοιμώξεις. Οι μύκητες μπορούν να ζουν με τους νεκρούς ιστούς των μαλλιά, τα νύχια, και εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Εκτός από το ότι η ύπαρξη της είναι ενοχλητική διότι παραμορφώνουν τα νύχια, μπορεί να προκαλέσει πόνο, ταλαιπωρία και περιστασιακά, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές δευτερογενείς λοιμώξεις. Προκαλείται από ένα μικρό, παράσιτο μύκητα που επιτίθεται και τρέφεται με κερατίνη, η οποία είναι η κυρίαρχη πρωτεΐνη στα νύχια και οδηγεί σε εύθραυστα, κιτρινισμένα, και ανθυγιεινά νύχια.

Οι μύκητες στα νύχια εμφανίζονται συνήθως σε άτομα που πηγαίνουν συχνά σε δημόσιες πισίνες, γυμναστήρια, ή ντους, και τα άτομα που ιδρώνουν πολύ ή έχουν συχνά τέτοιου είδους λοιμώξεις διότι οι μύκητες αυτοί ανάπτονται περισσότερο και γρηγορότερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Οι στατιστικές δείχνουν ότι μέχρι το 10% όλων των ενηλίκων στις δυτικές χώρες υποφέρουν από τους μύκητες νυχιών. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 20% των ενηλίκων οι οποίοι είναι ηλικίας 60 ετών ή μεγαλύτεροι.
Η μόλυνση των νυχιών συχνότερα εμφανίζεται στα νύχια των ποδιών και ξεκινά με μια μικρή, λευκή ή κίτρινη κηλίδα κάτω από τα προσβεβλημένα νύχια. Όπως με τις περισσότερες ασθένειες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, είναι ευκολότερη η θεραπεία του μύκητα των νυχιών με τα ελάχιστα προβλήματα και παρενέργειες. Αλλά, φυσικά όταν η λοίμωξη είναι επίσης σε αυτό το πρώιμο στάδιο, είναι πιο δύσκολη για τον εντοπισμό και τη διάγνωση της. Με τους μικροσκοπικούς μύκητες τώρα στο νύχι, σχεδόν όλοι οι οποίοι έχουν προσβληθεί θα αναπτύξουν κάποια πιο εμφανή συμπτώματα. Καθώς η λοίμωξη προχωράει σε βάθος και ο μύκητας συνεχίζει να τρέφεται από την κερατίνη, το νύχι αρχίζει πρώτα να αλλάζει χρώμα, χάνει την γυαλάδα του, και γίνεται από υπόλευκο σε έντονο κίτρινο. Το νύχι στη συνέχεια γίνεται εύθρυπτο και εύθραυστο, και τελικά θα μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, δηλαδή την προστασία του ποδιού ή το άκρο του δακτύλου και το απαλό, ευαίσθητο δέρμα που βρίσκεται κάτω από αυτό. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην απόρριψη του νυχιού εντελώς.
Το σώμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει μια τέτοια λοίμωξη μόνο του και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστων, πράγμα που οδηγεί σε μόνιμες βλάβες των νυχιών ή σε ακόμα χειρότερα επικίνδυνες δευτερογενείς μολύνσεις και δερματικές παθήσεις, όπως η κυτταρίτιδα. Σε αυτούς που έχουν ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή διαβήτη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτά τα δευτερεύοντα προβλήματα.

Θεραπευτικές μέθοδοι για τους μύκητες των νυχιών

Όπως θα αναμενόταν με μια τόσο σχετικά συχνή νόσο, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι και φάρμακα που απευθύνονται για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον μύκητα των νυχιών. Η θεραπεία για το μύκητα των νυχιών μπορεί να περιλαμβάνει τοπικές κρέμες ή από του στόματος φάρμακα (αντιμυκητιασικά φάρμακα) όπως για παράδειγμα terbinafine, μπορεί να θεραπεύσει το 50% περίπου των νυχιών από μολύνσεις μυκήτων.  και σπάνια, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτηθεί.. Αλλά δυστυχώς, τα περισσότερα είναι μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα όπως αλοιφές και κρέμες τα οποία δεν μπορούν να προσφέρουν μεγάλα οφέλη, αλλά δημιουργούν μια ανακούφιση στα επιφανειακά συμπτώματα, και μόνο κατά τη λήψη του προϊόντος, χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε για φυσικές θεραπείες στο ιστολόγιο Toenail Fungus Treatment. Οι μολύνσεις στα νύχια των ποδιών είναι πιο δύσκολο να θεραπευτούν επειδή το νύχι μεγαλώνει πιο αργά. Επιπλέον, το υγρό και ζεστό περιβάλλον των παπουτσιών βοηθούν την ανάπτυξη των μυκήτων. Όταν σταματήσει η θεραπεία του μύκητα των νυχιών του ποδιού ή των χεριών, τα επιφανειακά συμπτώματα εμφανίζονται ξανά πιο έντονα, καθώς η μόλυνση στη ρίζα των νυχιών έχει μείνει ανέγγιχτη. Αλλά ακόμη και αν η θεραπεία είναι επιτυχής, ένα νέο, καθαρότερο νύχι μπορεί να διαρκέσει μέχρι ένα χρόνο για να αναπτυχθεί.
Τα θεραπευτικά σκευάσματα που έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό που προβλέπονται για λήψη από του στόματος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά. Αλλά αυτά τα αντιμυκητιασικά φάρμακα δεν είναι μόνο ακριβά και απαιτούν την παρέμβαση του γιατρού, αλλά φέρνουν επίσης δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειες έτσι πολλοί ασθενείς εκτιμούν και αντισταθμίζουν τα οφέλη τους με φυσικά θεραπευτικά μέσα. Οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτές τις θεραπείες των νυχιών μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη του ήπατος ή επώδυνα δερματικά εξανθήματα, αλλά και μπορεί να επιδεινώσουν τυχόν  υπάρχουσες καρδιακές παθήσεις από τις οποίες ο ασθενής μπορεί ήδη να πάσχει. Για τους λόγους αυτούς, πολλοί γιατροί αποφεύγουν να τα χορηγήσουν σε ασθενείς με προβλήματα και ευαισθησία στην καρδιά, το συκώτι, ή το ανοσοποιητικό σύστημα, ή σε ασθενείς που λαμβάνουν ορισμένα άλλα φάρμακα, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σε χημικές αλληλεπιδράσεις.
Αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα επίσης λίγα μπορούν να προσφέρουν άμεση καταπολέμηση της μόλυνσης στα νύχια από τους μύκητες. Μια τυπική θεραπευτική αγωγή για τον μύκητα των νυχιών του ποδιού τελικά μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι μήνες, και ο ασθενής συνήθως δεν θα μπορέσει να δει καμία σημαντική βελτίωση αλλά ούτε και νέο νύχι να μεγαλώνει στη θέση του παλιού, η οποία μπορεί να παραταθεί ακόμη περισσότερο. Για αυτούς τους λόγους αλλά και πολλούς άλλους, οι γιατροί και βοτανολόγοι τα τελευταία χρόνια έχουν γυρίσει όλο και περισσότερο σε ομοιοπαθητικές λύσεις με φυσικά θεραπευτικά προϊόντα όπως αιθέρια έλαια, το ξύδι ή ακόμα και το στοματικό διάλυμα μπορούν να καταπολεμήσουν τους μύκητες από παρατηρήσεις και αναφορές ασθενών που τα δοκίμασαν και ανέφεραν την αντιμυκητισιακή τους δράση,  όπως διαβάζουμε και στο ιστολόγιοnail fungus cure.
Τα ενεργά συστατικά σε κορυφαίες ομοιοπαθητικές θεραπείες του μύκητα των νυχιών, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές τόσο στην στόχευση στα συμπτώματα στην επιφάνεια των νυχιών αλλά και τη μόλυνση στη ρίζα των νυχιών, χωρίς τις υψηλές τιμές κόστους ή τις επικίνδυνες παρενέργειες των χημικών φαρμακευτικών προϊόντων. Τα ομοιοπαθητικά αυτά θεραπευτικά σκευάσματα, περιλαμβάνουν λάδι από φυτό τσαγιού και άλλα ευεργετικά έλαια και τα ανόργανα στοιχεία, που ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα, αλλά επίσης σκοτώνουν ανηλεώς τους μύκητες εισχωρώντας βαθιά μέσα στο νύχι. Οι ομοιοπαθητικές λύσεις για τους μύκητες των νυχιών παρέχουν τα φυσικά συστατικά τα οποία ενισχύουν επίσης την ανοσολογική ανταπόκριση του οργανισμού και επιτρέπουν την ασφαλή και φυσική απομάκρυνση της μόλυνσης καθώς και την πρόληψη κρουσμάτων μελλοντικής επανεμφάνισης της μόλυνσης. Αυτό μπορούν να το πραγματοποιήσουν σε ταχύτερο χρονικό διάστημα από οποιεσδήποτε άλλες θεραπείες του μύκητα των νυχιών.
Κάποιοι από τους ασθενείς χρησιμοποιώντας το vicks vapor rub παρατήρησαν ότι βοηθά στην καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών και το  συνιστούν σαν οικιακό γιατρικό, το οποίο θεωρούν πολύ αποτελεσματικό και όπως ισχυρίζονται μπορεί να εξαφανίσει τους μύκητες των νυχιών vicks vapor rub for nail fungus στα πόδια ή τα χέρια πάρα πολύ αποτελεσματικά.
Ο συνδυασμός της φθηνής τιμής, αλλά και της ολοκληρωμένης θεραπευτικής προσέγγισης, τα φυσικά συστατικά, και η έλλειψη επικίνδυνων παρενεργειών έχουν κάνει τα ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σκευάσματα τις συνηστώμενες λύσεις και μεθόδους για μόνιμη και οριστική απαλλαγή από τον μύκητα των νυχιών του ποδιού και των χεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου