Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ


Τα νύχια σας πολλές φορές μπορεί και να απομακρύνουν από κοντά σας έναν άντρα. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι με τα περιποιημένα νύχια, θα νιώθετε πρώτα εσείς όμορφα. Και μπορείτε να πετύχετε το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι χωρίς οικονομικό κόστος και χρόνο στα ινστιτούτα ομορφιάς! 
Ξεβγάλτε το παλιό βερνίκι
Πρέπει να το αρχίσετε σωστά. Για αυτό έαν τα νύχια σας είναι βαμμένα αλλά θέλετε να τα ανανεώσετε, τότε σιγουρευτείτε ότι δεν αφήνετε υπολείμματα από το παλιό σας βερνίκι νυχιών. Έπειτα βάλτε τα χέρια σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και πλύνετε τα με ένα σαπούνι. Ξεβγάλτε, σκουπίστε με μια πετσέτα και έχετε ολοκληρώσει το πρώτο βήμα.

Λιμάρισμα
Σιγουρευτείτε ότι τα νύχια σας είναι όμορφα και περιποιημένα, ότι έχουν το ίδιο μήκος.
Χρησιμοποιείστε μία λίμ, κατά προτίμηση χάρτινη γιατί είναι πιο εύκολη στη χρήση και δώστε το σχήμα που θέλετε στα νύχια σας. Η συμβουλή μας εδώ είναι ότι το οβάλ δεν είναι πάντοτε κολακευτικό ενώ τα τετράγωνα νύχια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να σπάσουν. Αυτό που σας συστήνουμε, είναι κάτι ενδιάμεσο.

Πετσάκια
Εφιάλτης για τα νύχια μας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα λάδι για τις παρανυχίδες ώστε να μαλακώσουν και αφήστε το για 2-3 λεπτά.  Έπειτα βυθίστε τα χέρια σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για λίγο και μετά χρησιμοποιείστε τα ειδικά ξυλάκια για να σπρώξετε τα πετσάκια μέσα. Όσα περισσεύουν κόψτε τα,  με το ειδικό ψαλίδι. Προσοχή για να μην κάνετε πληγή γιατί θα πονάτε αρκετά μετά.

Βάση
Πριν το βερνίκι νυχιών το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα περάσετε με μια βάση.

Βερνίκι νυχιών
Καταρχήν αποφασίστε το χρώμα που θέλετε. Προτού το χρησιμοποιήσετε, ανακατέψτε το λίγο. Αποφύγετε να το κουνήσετε γιατί ως συνήθως δημιουργούνται φυσαλίδες.  Ξεκινήστε να περνάτε το βερνίκι αρχίζοντας από το κέντρο του νυχιού και πηγαίνοντας προς τα πάνω. Έπειτα κάντε τις άκριες. Όταν στεγνώσουν περάστε τα ακόμα μια φορά για να τελιοποιηθεί το χρώμα.

Γυαλιστικό
Για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους σε σύντομο διάστημα, αφού στεγνώσουν καλά, περάστε τους γυαλιστικό.

Extra tip: Εάν σας ξέφυγε χρώμα τότε μπορείτε να το αφαιρέσετε με μια μπατονέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου