Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Ξύρισμα: Τι πρέπει να προσέχετε

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ...
 ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΟΝΕΣ..
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ....

Ξύρισμα
Πολλές γυναίκες προτιμούν τον πατροπαράδοτο τρόπο αφαίρεσης της τριχοφυΐας, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να προσέξετε;
1. Καταρχήν δεν πρέπει να ξυρίζετε τα πόδια σας όταν έχετε μείνει πολύ ώρα στο νερό, διότι η παραμονή τους 15-20 λεπτά στο νερό, τους δημιουργεί πρήξιμο και δεν αφήνει το ξυράφι να γλιστρήσει εύκολα. Αυτό οδηγεί στον ερεθισμό του δέρματος. Γι’ αυτό προτιμήστε το ξύρισμα να γίνεται 5-10 λεπτά μετά το ντους, όταν δηλαδή έχει μαλακώσει το δέρμα σας από το ζεστό νερό.
2. Να χρησιμοποιείτε καινούργια ξυραφάκια, γιατί τα παλιά ή χρησιμοποιημένα ξυραφάκια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.
3. Πάντα πριν ξυριστείτε βρέξτε την περιοχή και σαπουνίστε την με ένα σαπούνι με χαμηλό ph ή μια κρέμα ξυρίσματος για ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα καλύτερα να ξυρίζεστε μετά το ντους και όχι πριν.
4. Το ξύρισμα θέλει υπομονή. Οι γρήγορες και απότομες κινήσεις μπορεί να αποβούν μοιραίες και ειδικά στις ήδη ξυρισμένες περιοχές, προκαλώντας αίσθηση καψίματος ή φαγούρα.
5. Μην ξυρίζεστε πολύ συχνά και κόντρα στη φορά της τρίχας.
6. Τέλος, να ενυδατώνετε συχνά την επιδερμίδα σας και να χρησιμοποιείτε λοσιόν/κρέμα με aloe vera και για ευαίσθητο δέρμα μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου