Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Απαλές φτέρνες με μπανάνα

Απαλές φτέρνες με μπανάνα

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΤΕΡΝΕΣ.....ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ....

Τα ανοιχτά παπούτσια, η άμμος και τα βότσαλα της παραλίας, καθώς και η αφυδάτωση είναι μερικοί από τους λόγους που οι φτέρνες σας γίνονται άγριες και σκασμένες. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το εν λόγω πρόβλημα. Η μπανάνα λοιπόν σε συνδυασμό με μια απλή απολέπιση, θα κάνει τις φτέρνες σας μαλακές σαν μωρού.
Αρχικά, βυθίστε τη λούφα σας σε ζεστό νερό και αφήστε τη να μαλακώσει για 10 λεπτά. Όσο περιμένετε βυθίστε τις πατούσες σας επίσης σε ζεστό νερό (όσο περισσότερο ζεστό αντέχετε) και αφήστε τις να μουλιάσουν για 10-15 λεπτάκια. Στη συνέχεια πάρτε τη λούφα και τρίψτε τις φτέρνες σας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούν τις σκληρύνσεις και τα σκασίματα και τέλος ξεπλύνετε τις με νερό και σαπούνι.
Έπειτα, φτιάξτε μια μάσκα βασισμένη στην μπανάνα που θα βοηθήσει τις φτέρνες σας να μαλακώσουν και απλώστε τη στα πόδια σας για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τη με άφθονο χλιαρό νερό.
  • Για να φτιάξετε τη μάσκα θα χρειαστείτε:
- 1 ώριμη μπανάνα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • Τρόπος παρασκευής:
Απλά ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, όπως πάντα μετά από μια μάσκα ή ένα scrub, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου